top of page
Pijl Salomons Groep Wit schaduw-70.png
Logo Techniek.png

Techniek: met voeten in polderklei bedacht

Vanuit eigen ervaring weten wat het vandaag de dag vraagt om pluimveehouder te zijn. Alleen voor je dieren zorgen is niet meer voldoende; je managet je voer, het klimaat in je stal, je voorraden, je afnemers en leveranciers, personeel en bent verantwoordelijk hygiëne, kwaliteit en goede afvoer van mest én afhankelijk van wet- en regelgeving.   

 

Ervaring en innovatie 

Door deze inzichten, kennis en ervaring weten we ook waar je tegen aan loopt, wat je je nodig hebt als (pluim)veehouder en welke oplossingen écht helpen. Omdat we gewoonweg houden van de kracht van innovatie ontwikkelen we voor alles waar we tegenaanlopen zelf praktische, resultaatgerichte oplossingen. Of het nu gaat om onze kippen en eieren, de mestbehandeling en handel of stal- en klimaattechnieken.   

 

Simpel en rendement 

Onze oplossingen zijn met de voeten in de (polder)klei bedacht en ontwikkeld. Nu delen we deze kennis en technieken graag met anderen. We gunnen elke agrarisch ondernemer namelijk een zo professioneel, overzichtelijk en rendabel bedrijf als mogelijk is. Een bedrijf waarin jij volledig in control bent en wat het leven voor ieder mens (en dier) mooier, simpeler en beter maakt.   

 

Salomons Techniek V-vorm59.png
Salomons Techniek V-vorm schaduw-64.png

Als pluimveehouder weten we als geen ander waar je als veehouder tegen aan loopt in het gehele proces, van begin tot eindproduct. Daarom hebben we ons gespecialiseerd in behandeling van mest en compost en in klimaat- en andere technieken voor het (pluim)veebedrijf.

Onze systemen

Salomons groep dronten mest 40.jpg

Drogingsysteem voor mest en compost

Mest en compost zijn een optimale grondstof voor andere producten, wanneer je het goed behandelt. Door het versnellen en optimaliseren van het drogingsproces geven onze drogingstechnieken jou een optimaal rendement uit je mest of compost. Onze techniek (drogingssysteem, verdeelsysteem en intern transportbandensysteem) en automatisering regelen en monitoren dit drogingsproces van begin tot eind. 

Lichtplan

Kippen zijn erg gevoelig voor licht. Met ons Lichtplan rusten we je stal uit met energiezuinige ledverlichting in drie verschillende kleuren. Met je smartphone, tablet of computer stuur je de juiste kleur en sterkte van het licht aan. Dit is zowel in de stal als op afstand optimaal af te regelen.  

 

Salomons groep Dronten techniek 96.jpg

Beluchtingsplan

In biologische en vrije uitloopstallen zorgen de openstaande uitloopschuiven voor tocht. Dat is lang niet altijd ideaal. Met ons Beluchtingsplan kun je een bepaalde hoeveelheid lucht van de wisselaar rechtstreeks de stal in leiden met behulp van een extra buizenstelsel. Zo stuur je je minimum ventilatie volledig over de wisselaar. Dit haalt onderdruk weg, voorkomt tocht en maakt het strooisel mooi droog.

Pluimveeplan

Ons Pluimveeplan ontzorgt pluimveehouders in hun administratie. Met dit ordersysteem heb je real time inzage in de hoeveelheid voorverpakte eieren op voorraad. Pluimveeplan factureert automatisch leveringen. Snel en doeltreffend!

Salomons Groep Dronten Toegangscontrole2

Toegangs-controle

Bezoekersregistratie in de stallen is een verplichting. Toegangscontrole registreert en geeft alleen toegang als je bevoegd bent. Door dit systeem heb je altijd inzichtelijk wie wanneer in de stal is (geweest).  

 

 

Mestscan

Wil je weten of een mestdroogsysteem iets voor jou is? Doe dan onze Mestscan. Op basis van een aantal gegevens bekijken we vrijblijvend of, hoe en welk systeem bij jouw eisen en wensen past. 

 

Updates

Salomons Groep 140 Kippen Home.jpg

MEER WETEN?

Nieuwsgierig naar wat wij doen? Wil je meer weten of eens komen kijken? Dat kan. 

bottom of page