top of page
  • administratie054

Een bewogen 2023, met uitdagingen en kansen in 2024

Brand

Zo aan het einde van het jaar kijken we terug. en kunnen we niet anders dat vaststellen dat we een enerverende tijd achter de rug hebben!


Wat voor ons veel impact heeft gehad, is de brand op 20 februari. Daar is toen de oudste stal op ons bedrijf afgebrand. Voor ons destijds een grote impact!


Dankzij de toeleverende bedrijven en het personeel is er toen op korte termijn weer voor gezorgd dat de andere stallen weer snel aangesloten waren met het voer, water en eieren. Top!

De verzekering heeft gelukkig ook vastgesteld dat dit geen nalatigheid was, en vergoed dan ook de ontstane schade.Mathijn

Na het afronden van zijn studie aan de hogelandbouw school, heeft Mathijn zeg bij ons team gevoegd. Hij houd zich voornamenlijk bezig met het transport, de techniek op de pluimveebedrijven en installaties binnen Salomons techniek. We hopen en verwachten dan ook, dat hij de aankomende jaren taken van Klaasjan gaat overnemen.Welkom Mathijn!


Transport

Met de uitbreiding van het team hebben we er ook voor gekozen om het transport voor derden ook nog wat uit te breiden. Op dit moment zijn we in afronding van de vrachtvergunning, waardoor we deze ritten voor "derden" kunnen uitvoeren.


Bouw; project loods 3 in 1

Door de brand zijn er een aantal zaken in een stroomversnelling geraakt. Zo is er nu voor gekozen om 2 oude schuren af te breken, en 1 grote nieuwe schuur terug te bouwen. Hierin zullen werkplaats, voerinrichting, en mest op granen gedroogd gaan worden. Deze bouwperiode zal van december 2023 tot juni 2024 zijn.
Bouw; herbouw nieuwe pluimveestal

Ook is de vergunning de deur uit om in de zomer van 2024 te starten met de herbouw van de afgebrande stal. Hierin is gekozen om de oppervlakte te benutten, en daardoor op dezelfde plek een etage stal te bouwen.2e locatie in Ghana

Sinds begin December hebben we een 2e locatie erbij! een 10 minuten rijden vanaf de locatie in het plaatsje Kukua hebben we de mogelijkheid om al te starten met het nieuwe koppel.Zo kunnen we op deze locatie de jonge kuikens al klaarstomen tot jonge hennen, waardoor er geen onderbreking komt in de eierproductie. Er is nog steeds een groot te kort, waardoor wij graag de productiestroom op gang willen houden.


Kortom volop ontwikkelingen binnen de Salomons groep!


Wij willen jullie dan ook allemaal goede feestdagen toewensen, en een voorspoedig 2024!


224 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page