top of page
  • Foto van schrijverSalomons Groep Admin

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst: project zonnepanelen locatie Olsterpad

Bijgewerkt op: 23 dec. 2022

Deze maand zijn we begonnen met het renoveren van het dak van de kippenstal op onze locatie aan het Olsterpad in Dronten. Dit vanuit de ambitie dat we op deze locatie al onze benodigde energie zelf willen kunnen opwekken en dus zonnepanelen op het dak willen plaatsen.


Vervanging huidige dak

Het huidige dak, golfplaten van de eerste serie Eterniet, is kwalitatief helaas niet goed genoeg om de nieuwe panelen op te monteren. Daarom vervangen we eerst het huidige dak door een nieuw golfplaten dak.


Leggen panelen

Begin januari worden 320 zonnepanelen op het dak gelegd. Deze moeten ervoor zorgen dat er rond de 100.000 Kwh stroom opgewekt wordt, waardoor al het energieverbruik op deze locatie gecompenseerd wordt. Met deze aanpassing gaan we ervan uit 100% energie neutraal te worden op deze locatie.


Tekst gaat verder na foto's.


Snelle terugverdientijd

Doordat deze locatie een 3X80A aansluiting heeft, kunnen we tot op heden nog salderen, waardoor we in theorie geen stroom meer van het net hoeven af te nemen. Met name de hoge stroomprijs zorgt voor een hoog rendement, wat zich vertaalt in een snelle terugverdientijd.


Volg de ontwikkelingen online

We zitten nog midden in dit project dus. Via onze nieuwsbrieven maar ook op onze social mediakanalen delen we regelmatig updates van alle ontwikkelingen op en rond onze bedrijven. Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn.

202 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page