top of page
Salomons Handel V-vorm-58.png
Salomons Handel V-vorm-58.png
Salomons Handel V-vorm-58.png

Salomons Groep Dronten houdt zich al heel wat jaren bezig met de in- en verkoop van alle mestsoorten. De laatste jaren hebben we ons meer toegelegd op mestafzet aan de verwerkende industrie. Goede, droge mest is een interessant halffabricaat voor mestverbranding, export en de verwerkende industrie en van grotere waarde voor deze partijen. Dit maakt dat we heldere en transparantie prijsvoorstellen kunnen doen, voor een heel jaar of voor een gewenste periode. 

SAMENWERKEN 

Salomons Groep Dronten handel 021D.jpg

Meest gunstige prijs

Door bij ons de mest aan te bieden, kijken wij in ons brede netwerk wat op dat moment  voor jou de meest gunstige afnemer is in prijs en afstand. Kwaliteit van de mest en de afstand naar de afnemer bepalen uiteindelijk 

het tarief per ton die vergoed of berekend wordt. Vaak werken we met een afnamecontract, waardoor de prijs voor een half jaar of jaar kan worden vastgelegd. 

Afname-contract

Een afnamecontract is gebaseerd op de tarieven die door afnemers worden voorgesteld. Door de afstand in kilometers uit te rekenen, wordt het transporttarief verrekend. Woon je dicht bij de afnemer dan profiteer je hiervan.  

Salomons Groep Dronten handel 30.jpg

Snelle afname

Als de mestloods bijna vol is, kun je dit tot een week van tevoren doorgeven via telefoon, WhatsApp of mail. Vervolgens maken we een afspraak om de mest op te halen. 

Resultaat-

gericht

Nadat de droge stof bekend is, maken we een afrekening op basis van de gemaakte afspraak en behaalde resultaten. 

Salomons groep dronten mest 40.jpg

Hoe droger

hoe voordeliger

Doordat we tarieven hanteren die gebaseerd zijn op de droge stof, doen we een voorstel in staffels van 5% droge stof. Hoe droger de mest, hoe voordeliger het tarief.  

Efficiënt 

organiseren

We verzorgen vaak ook het contact met de verlader. Dit beperkt wachttijden tot een minimum. Ook gaan we zo efficiënt mogelijk om met externe verladers. 

Salomons Groep Dronten handel 021D.jpg

Geld ontvangen

Woon je dicht bij de mestverwerking, is de kans groot dat je geld gaat ontvangen voor je mest. Een flinke kostenbesparing dus.  

Afvoer

code 61

Alle mest voeren we met code 61 af. Dit komt overeen met het nieuwe mestbeleid dat eraan zit te komen. Met dat beleid wordt de pluimveesector verplicht om al hun mest te gaan verwerken. Door met Salomons Handel samen te werken is dit (alvast) gewaarborgd. 

Salomons Groep Dronten handel 30.jpg

Doe de mestscan

Wil je weten of een mestdroogsysteem iets voor jou is? Doe dan onze Mestscan. Op basis van een aantal gegevens bekijken we vrijblijvend of, hoe en welk systeem bij jouw eisen en wensen past.

Wat levert slimme mesthandel jou op?

Beeldmerk Handel.png

Profijt van schaalgrootte

Door onze stabiele afzetmarkt en stabiele aanvoer van mest vanuit veehouders waarvoor we mest verhandelen, heeft Salomons Handel goede, transparante en langdurige prijsafspraken gemaakt met afnemers. Daar profiteer jij als veehouder van. 

Goed georganiseerde afzet

Door onze afspraken met afnemers is de handel en transport professioneel en goed georganiseerd. 

Het kan best een uitdaging zijn goede tarieven af te spreken en grip krijgen op de handel. Dit proces neemt Salomons Handel je uit handen zodat jij je kunt focussen op andere zaken in je bedrijf. 

Ontzorgen

UPDATES

Salomons Groep Dronten handel 30.jpg

MEER WETEN?

Nieuwsgierig naar wat wij doen? Wil je meer weten of eens komen kijken? Dat kan. 

bottom of page