1/6

DROOGSYSTEEM SPIGOT-VLOER

INTELLIGENTE FORMULE

AANVOERBELUCHTING

We hebben door ervaring een formule ontwikkeld waarbij parameters zoals de samenstelling van het compost, de breedte en diepte van de opslag, bepalend zijn voor de omvang van het droogsysteem. De uitkomst van de berekening bepaalt de afstanden tussen de buizen onderling, het aantal uitstroomopeningen en de diameters van de buizen en openingen. Dit zorgt ervoor dat de aanvoer zuurstof voor het composteerproces én luchtstroom die nodig is voor de afvoer van vocht in de juiste verhouding is.  

Om de lucht zo goed mogelijk te verdelen over de vloer, monteren we aan de buitenzijde van de kopgevel de hoofdaanvoerbuis. Dit gebeurt met Spiraliet. Dit is een lichte buis met een relatief grote diameter. Zo realiseren we een voordrukkamer met een capaciteit die de ventilator optimaal kan benutten. Een ventilator halverwege de Spiraliet buis zorgt voor de aanvoer van lucht. Zo verdeelt de lucht zich goed over de hele composteervloer. De buis en de ventilator bevestigen we met gegalvaniseerde beugels aan de gevel. Het doorboren van de gaten door de betonwand is ook onderdeel van het plaatsen van de aanvoerbeluchting. 

1/3
1/3

RESULTATEN SPIGOT-VLOER

Als bedrijf werkzaam in composteren is het prettig zo efficiënt mogelijk met je beschikbare ruimte om te kunnen gaan. Onze Spigot-vloer, speciaal voor groencomposteerders, helpt om op dezelfde vierkante meters meer compost om te zetten. De vloer zorgt voor gecontroleerde beluchting in het groenmateriaal waardoor een optimale composteerreactie ontstaat.  

Zo werkt het

DROOGSYSTEEM

met Spigot-vloer

Salomons Groep Dronten mest 4.jpg

1.

Lucht wordt via buizen in of over de vloer door het verkleinde groenmateriaal geblazen. 

2.

Door de zuurstof in de lucht ontstaat er een composteerreactie in het groenmateriaal. 

Salomons Groep Dronten droogsystemen 25.

3.

De temperatuur neemt toe door de composteerreactie 

4.

Door de toename in temperatuur worden entro’s en onkruidzaden afgedood. 

Salomons Groep Dronten techniek 15.jpg

5.

De luchtstroom voert het verdampte vocht af. 

6.

De temperaturen worden continue gemeten, gestuurd en vastgelegd. Zo waarborgen we dat onkruid en ziektekiemen voldoende zijn afgedood. 

Intelligente

automatisering

De kracht van onze droogsystemen zit in de intelligente automatisering. Sensoren meten de mesttemperatuur, waardoor de ventilatie zich automatisch aanpast om op de gewenste streef- temperatuur te komen. Elke drooginstallatie bestaat uit:

Een centrale bedieningskast met daarin een processor en frequentieregelaar.

Met de processor stellen we een minimum ventilatiecapaciteit in. Door een streefwaarde van de producttemperatuur in te regelen, weet de processor hoeveel capaciteit de ventilator moet geven om op de juiste temperatuur te blijven. Hoe warmer het groenmateriaal, hoe meer capaciteit naar de ventilator gaat. 

Twee temperatuurvoelers om de temperatuur van de mest te meten.

De temperatuurvoelers geven steeds automatisch de temperatuur aan de processor door, waardoor de processor weet in welke mate de ventilator aan te sturen.  

Intelligente software met eenvoudig dashboard.

Als gebruiker kun je de actuele stand van zaken inzien via een eenvoudig dashboard. Dit dashboard is in te zien via je smartphone, tablet of computer. Dit dashboard geeft o.a. inzicht in de temperaturen en snelheden van de ventilator. Ook is de proceshistorie in te zien. In hetzelfde dashboard wijzig je, wanneer nodig, gemakkelijk de belangrijkste parameters. Met name voor de shovelmachinist is dit handig, omdat hij/zij via eigen telefoon vanuit de cabine een hoop zaken in beeld heeft, maar ook de vloer aan of uit kan zetten. Wanneer gewenst en/of nodig kijkt Salomons Techniek op afstand mee, om zo de meest optimale resultaten met je composteervloer te bereiken. 

Salomons Groep Dronten techniek 15 (1).j

Meer compost op dezelfde vierkante meters

De intelligente techniek zorgt voor een hogere composteersnelheid. Zo kan er op hetzelfde oppervlakte terrein veel meer compost gemaakt worden.

Betere afdoding van onkruidzaden en ziektekiemen

Door de betere beluchting gaat de temperatuur omhoog. Dit waarborgt het afdoden van alle onkruidzaden en ziektekiemen. Afdoding door andere middelen is niet meer nodig. 

Salomons%20groep%20dronten%20mest%2040_e

Hogere doorloopsnelheid

composteren

Doordat het composteren sneller en gecontroleerder verloopt, versnel je daarmee de totale doorlooptijd. Meer compost gegenereerd op dezelfde vierkante meters.

 
 
 
 
Salomons Groep Dronten team 47.jpg

MEER WETEN?

Nieuwsgierig naar wat wij doen? Wil je meer weten of eens komen kijken? Dat kan. 

Updates

Pluimvee

In onze pluimveebedrijven zorgen onze kippen dagelijks voor verse biologische, vrije uitloop- en scharreleieren. Onze Handel ontzorgt (pluim)veehouders als het gaat om transport en handel van mest. Onze Techniek voorziet in droogsystemen voor mest en compost, klimaat- en staltechnieken en automatisering voor het optimaal managen van een agrarisch bedrijf. 

Contact

0321 331 948

Info@salomons-dronten.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons op social media:

FB_wit.png
Instagram_wit.png
LinkedIn_wit.png

Salomons Groep Dronten