top of page
Pijl Salomons Groep Wit schaduw-70.png

PLUIMVEEPLAN

Beeldmerk Techniek.png
Salomons Techniek V-vorm59.png
Salomons Techniek V-vorm schaduw-64.png

Als pluimveehouder van een middelgroot of groot pluimveebedrijf heb je een hoop te managen. Je dieren, je voer, personeel, voorraden, etc. Real time inzage in hoe het bedrijf reilt en zeilt maakt dit managen een stuk makkelijker. Daarom hebben we met Salomons Techniek, vanuit de praktijk van onze Pluimveebedrijven, software ontwikkeld die jou eenvoudig inzicht geeft in de actuele voorraad geproduceerde eieren en leeggoed voorraad. Dit heet Pluimveeplan. De software genereert ook afleverbonnen voor het transport van de eieren en factureert zelf op ingestelde tijden de eieren automatisch. Zo blijf je als pluimveehouder in control over je voorraad en financiële afhandeling.  

ZO WERKT HET 

PLUIMVEEPLAN

Salomons Groep Dronten techniek 151.jpg

1.

Wanneer de robot bij het stapelen van de eiertrays een volle pallet registreert, genereert het automatisch een bestand met stalnummer, legdatum en eventueel het gewicht.  

2.

De software boekt de volle pallet als voorraad bij, afkomstig van stal X met 10.800 eieren per pallet.  

Salomons Groep Dronten Pluimveeplan1.png

3.

De labelprinter print vervolgens een sticker met een barcode erop, die later gebruikt wordt bij het afhalen van de eieren. 

4.

De transporteur komt de eieren halen en meldt zich bij de terminal met naam en kenteken. De chauffeur geeft op de terminal ook gelijk aan hoeveel verpakkingsmateriaal hij of zij komt brengen. Dit registreert het systeem en zorgt voor real time inzage in de voorraad lege verpakkingen. 

Salomons Groep Dronten Pluimveeplan2.png

5.

De transporteur scant met een handscanner de pallets die hij of zij inlaadt. Doordat de barcode uniek is, wordt altijd de juiste stal en datum vastgelegd.  

6.

Wanneer de transporteur klaar is, meldt hij of zij zich af en plaatst een handtekening op het scherm van de terminal. Er wordt automatisch een pakbon/afleverbon geprint. 

Salomons Groep Dronten Techniek 127.jpg

7.

Deze handeling wordt geboekt in de software en later gebruikt voor de financiële afhandeling. De actuele voorraad met pallets eieren wordt afgeboekt.  

8.

Op een vast ingesteld moment factureert het systeem automatisch de factuur, met bijbehorende pakbonnen.  

Werking

IMPRESSIE PLUIMVEEPLAN

Salomons Groep Dronten Pluimveeplan2.png
Beeldmerk Techniek_wit.png

Bij een volle pallet printen we een label uit met legdatum, stalnummer en ei-gewicht en een barcode. Met de handscanner scant de chauffeur elke pallet die hij/zij laadt. Hierdoor wordt precies duidelijk welke pallets de chauffeur meeneemt.

Impressie in praktijk

RESULTAAT

PLUIMVEEPLAN

INZICHT BEZOEK

Er is altijd terug te zien wanneer wat door wie is geleverd en opgehaald. Zo heb je inzicht wie jouw bedrijf bezocht hebben en kun je daarop handelen wanneer nodig.  

Pluimveeplan biedt de volgende voordelen: 

NIETS VERGETEN

Er worden nooit meer pallets vergeten want het systeem registreert en meldt dit. 

REALTIME

Je hebt altijd realtime inzage in je voorraden. Zowel geproduceerde eieren als leeggoed.  

INZICHT VOORRAAD

De planners van de afnemer en de chauffeur kunnen zelf middels een app inloggen op de database om actuele voorraden eieren te zien. Zo kunnen ze de chauffeur gemakkelijk én binnen eigen planning op pad sturen om de eieren op te halen.  

AUTOMATISCH

Registratie en facturatie gebeurt automatisch. Dit geeft de pluimveehouder en de chauffeur meer tijd en energie voor andere zaken. Het hele proces is minder foutgevoelig en veel efficiënter. Zo hoeft de chauffeur niet meer te turven in welke stal hij hoeveel pallets heeft geladen. 

Resultaten
Salomons Groep Dronten techniek 151.jpg

MEER WETEN?

Nieuwsgierig naar wat wij doen? Wil je meer weten of eens komen kijken? Dat kan. 

bottom of page