1/5

PLUIMVEEPLAN

Als pluimveehouder van een middelgroot of groot pluimveebedrijf heb je een hoop te managen. Je dieren, je voer, personeel, voorraden, etc. Real time inzage in hoe het bedrijf reilt en zeilt maakt dit managen een stuk makkelijker. Daarom hebben we met Salomons Techniek, vanuit de praktijk van onze Pluimveebedrijven, software ontwikkeld die jou eenvoudig inzicht geeft in de actuele voorraad geproduceerde eieren en leeggoed voorraad. Dit heet Pluimveeplan. De software genereert ook afleverbonnen voor het transport van de eieren en factureert zelf op ingestelde tijden de eieren automatisch. Zo blijf je als pluimveehouder in control over je voorraad en financiële afhandeling.  

ZO WERKT HET 

PLUIMVEEPLAN

Salomons Groep Dronten techniek 151.jpg

1.

Wanneer de robot bij het stapelen van de eier-trays een volle pallet registreert, genereert het automatisch een bestand met stalnummer, legdatum en eventueel het gewicht.  

2.

De software boekt de volle pallet wordt door de software als voorraad bij, afkomstig van stal X met 10.800 eieren per pallet.  

Salomons Groep Dronten Pluimveeplan1.png

3.

De labelprinter print vervolgens een sticker met een barcode erop, die later gebruikt wordt bij het afhalen van de eieren. 

4.

De transporteur komt de eieren halen en meldt zich bij de terminal met naam en kenteken. De chauffeur geeft op de terminal ook gelijk aan hoeveel verpakkingsmateriaal hij of zij komt brengen. Dit registreert het systeem en zorgt voor real time inzage in de voorraad lege verpakkingen. 

Salomons Groep Dronten Pluimveeplan2.png

5.

De transporteur scant met een handscanner de pallets die hij of zij inlaadt. Doordat de barcode uniek is, wordt altijd de juiste stal en datum vastgelegd.  

6.

Wanneer de transporteur klaar is, meldt hij of zij zich af en plaatst een handtekening op het scherm van de terminal. Er wordt automatisch een pakbon/afleverbon geprint. 

Salomons Groep Dronten Techniek 127.jpg

7.

Deze handeling wordt geboekt in de software en later gebruikt voor de financiële afhandeling. De actuele voorraad met pallets eieren wordt afgeboekt.  

8.

Op een vast ingesteld moment factureert het systeem automatisch de factuur, met bijbehorende pakbonnen.  

 

IMPRESSIE PLUIMVEEPLAN

Salomons Groep Dronten Pluimveeplan2.png

Bij een volle pallet printen we een label uit met legdatum, stalnummer en ei-gewicht en een barcode. Met de handscanner scant de chauffeur elke pallet die hij/zij laadt. Hierdoor wordt precies duidelijk welke pallets de chauffeur meeneemt.

 

RESULTAAT

PLUIMVEEPLAN

REALTIME

Er is altijd terug te zien wanneer wat door wie is geleverd en opgehaald. Zo heb je inzicht wie jouw bedrijf bezocht hebben en kun je daarop handelen wanneer nodig.  

Pluimveeplan biedt de volgende voordelen: 

INZICHT

Je hebt altijd real time inzage in je voorraden. Zowel geproduceerde eieren als leeggoed.  

AUTOMATISCH

Er worden nooit meer pallets vergeten want het systeem registreert en meldt dit. 

TERUGKIJKEN

De planners van de afnemer en de chauffeur kunnen zelf middels een app inloggen op de database om actuele voorraden eieren te zien en de chauffeur gemakkelijk en binnen eigen planning op pad sturen om de eieren op te halen.  

NIETS VERGETEN

De planners van de afnemer en de chauffeur kunnen zelf middels een app inloggen op de database om actuele voorraden eieren te zien en de chauffeur gemakkelijk en binnen eigen planning op pad sturen om de eieren op te halen.  

 
Salomons Groep Dronten techniek 151.jpg

MEER WETEN?

Nieuwsgierig naar wat wij doen? Wil je meer weten of eens komen kijken? Dat kan. 

Updates

Pluimvee

In onze pluimveebedrijven zorgen onze kippen dagelijks voor verse biologische, vrije uitloop- en scharreleieren. Onze Handel ontzorgt (pluim)veehouders als het gaat om transport en handel van mest. Onze Techniek voorziet in droogsystemen voor mest en compost, klimaat- en staltechnieken en automatisering voor het optimaal managen van een agrarisch bedrijf. 

Contact

0321 331 948

Info@salomons-dronten.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg ons op social media:

FB_wit.png
Instagram_wit.png
LinkedIn_wit.png

Salomons Groep Dronten