top of page
Pijl Salomons Groep Wit schaduw-70.png
Logo Pluimveebedrijven.png

Op onze pluimveebedrijven leggen onze leghennen dagelijks heel veel eieren.

Op onze locatie aan de Olsterweg zijn dat scharrel en vrije uitloop eieren. Op onze locatie aan het Olsterpad leggen onze leghennen op dit moment ook scharrel of vrije uitloop eieren. Een locatie in Ghana, Salomons Poultry Farms, is momenteel in aanbouw. Onze eieren verkopen we op een aantal verkooppunten in Dronten en aan ei-afnemers die ze op hun beurt verkopen aan o.a. de supermarkt.

Home
Pijl Pluimveebedrijven schaduw.png
Pijl Pluimvee.png

Onze bedrijven

Pluimveebedrijf aan de Olsterweg

Op deze locatie wonen onze vrije uitloopkippen en scharrelkippen. Dit betekent:

 • Dat kippen alle ruimte hebben om lekker binnen en buiten te scharrelen.

 • Dat ongeveer de helft van de kippen naar buiten mag.

 • Dat we kippen in twee verschillende leeftijden hebben. Kippen die net komen kijken, leggen kwalitatief andere eieren dan ervaren kippen. De mix zorgt voor de beste kwaliteit.  

 • Dat hier witte kippen wonen. Witte kippen zijn duurzamer omdat ze minder voer nodig hebben om een ei te maken en veel langer meegaan dan een bruine kip.

 • Onze collega Dick in charge is op deze locatie.  

Onze bedrijven

Pluimveebedrijf aan het Olsterpad

Op deze locatie wonen normaal biologische kippen. Dit is nu tijdelijk veranderd omdat de vraag naar biologische eieren is weggezakt, en de reguliere afnemers op dit moment niet in staat zijn om ons de kostprijs+ te betalen. 

Dit betekent:

 • Dat er per 01-01-2023 geen biologische productie meer plaats vindt. 

 • Dat deze kippen nog steeds meer ruimte hebben.

 • Dat deze kippen tijdelijk ook gangbaar voer gebruiken.

 • Zodra de ophokplicht weer is opgeheven deze kippen weer lekker buiten mogen scharrelen.

Salomons Poultry Farms

Sinds oktober 2022 zijn hier de nieuwe kippen geplaatst. Er lopen 11000 witte en bruine kippen los in deze stal. Het is de bedoeling dat 30% van het resultaat weer belangeloos wordt geïnvesteerd in community building en ontwikkeling. Benieuwd wat we daar doen en hoe de ontwikkelingen gaan? Lees hier meer.​

Eieren rapen

Eieren rapen

Onze kippen leggen dagelijks heel veel eieren. Met ons team al deze eieren een voor een rapen hoeft gelukkig niet. Daar hebben we op onze locatie aan de Olsterweg een robot voor. Via een lopende band komen alle eieren uit de stallen in ons eierlokaal. Dit zijn wel 600 eieren per minuut! Onze medewerkers Klaas (vader) en Arie (schoonvader) halen de hele vieze en kapotte eieren er tussen uit. Onze Farm-packer helpt ons met het leggen van de eieren in de treetjes en onze robot helpt vervolgens bij het opstapelen van eieren op de pallets.  

 

De systemen Pluimveeplan en Toegangscontrole geven ons inzicht in de voorraad en wie wanneer de eieren komt halen. Deze systemen hebben we zelf ontwikkeld. Zo kan de vrachtwagenchauffeur snel en gemakkelijk de eieren komen halen. De chauffeur komt drie of vier keer per week langs om de eieren te laden.

 

Beeldmerk_pluimvee.png
Zorg voor de kippen

Zorg voor de kippen

Checken

We lopen elke dag meerdere rondes door de stal om te kijken hoe het met de kippen gaat. We controleren of ze gezond en veilig zijn.

Goed voer

Wij mengen ons voer zelf. Zo weten we precies wat de kippen te eten krijgen. Het voer bestaat uit tarwe, mais, kalksteentjes en een concentraat van de voerfabriek. De tarwe groeit bij onze buren dus dat halen we daar. De mais halen we uit Kampen of Nijkerk. Ook dichtbij dus. Het concentraatvoer bevat aminozuren, eiwit en extra energie. De combinatie maakt het tot uitgebalanceerd voer, zodat onze kippen elke dag het beste voer krijgen. Zo blijven ze gezond en leggen ze de beste eitjes.

Salomons Groep Dronten Pluimveebedrijven

Inenten

Om de kippen gezond te houden, krijgen ze elke vijf weken een inenting tegen bronchitis. Ook geven we ze af en toe een kuur tegen wormen. Net als je hond of kat dat wel eens krijgt. Zo houden we de kippen vitaal en voorkomen we dat ze ziek worden. 

Fijn klimaat

Wist je dat kippen bepaalde kleuren heel duidelijk zien en andere juist niet? Daarom hangt er bij ons ledverlichting in de schuur die in groen, rood en wit licht kan branden. Met groen licht in de stal worden de kippen lekker rustig. Rood licht stimuleert de eisprong en zorgt ervoor dat ze niet aan elkaar gaan pikken. Ons Lichtplan stuurt het licht in de schuur automatisch aan.

Salomons Groep 140 Kippen Home.jpg

Frisse neus

Net als jij, houden ook kippen van frisse lucht. Naast dat ze buiten een frisse neus halen, moet de lucht in de stal ook fris zijn. Ons Beluchtingsplan meet elk moment de luchtkwaliteit stuurt elke dag ventilatoren aan die de lucht goed verdelen in de stal.  

Opgeruimd en schoon

Veel kippen zorgen voor veel poep. Ons mesttransportbanden voeren deze mest af naar de mestdroogschuur. Hier drogen we de mest met behulp van ons zelfbedachte mestdroogsysteem Droge kippenmest is weer een grondstof voor bijvoorbeeld tuinaarde of mestkorrels.

Eitjes kopen?

Eitjes kopen?

Beeldmerk_pluimvee.png

Woon je in (de buurt van) Dronten en wil je onze eieren kopen? We hebben vijf locaties waar je onze eitjes kunt vinden: 

 • Klaas en Tiny Salomons, Noorderlicht 42, Dronten. 

 • Arie en Gerda Dalemans, Majoraan 29, Dronten. 

 • De automaat bij de Melktap De Zuiderzee, Elburgerweg 15, Dronten. 

 • Boerderijwinkel Klaren, Boudewijnlaan 15, Dronten. 

 • Bakker aan huis. Bezorgt door heel Dronten. 

Eieren afnemen
Beeldmerk Pluivee_wit.png

Ei-afnemers

Ben je als ei-handelaar geïnteresseerd in onze eieren? Zoek dan contact. Samenwerken met Salomons Pluimveebedrijven betekent: 

1.

Zakendoen met goed georganiseerde, professionele en moderne pluimveebedrijven. 

2.

Innovatie automatisering waarmee we voorraad, facturatie, kwaliteit en organisatie automatisch, inzichtelijk en meetbaar maken. 

3.

Geautomatiseerde orderentry. Je chauffeurs kunnen gemakkelijk eieren halen en de zaken lopen geautomatiseerd. Geen gedoe met administratie en pakbonnen.   

4.

Certificaten op gebied van IKB, KAT en Vlog 

5.

Een grote database met alle technische informatie over de stallen en kippen   

Updates

Drone film
Salomons groep Dronten pluimvee 112.jpg

MEER WETEN?

Nieuwsgierig naar wat wij doen? Wil je meer weten of eens komen kijken? Dat kan. 

Drone film Salomons Olsterpad eieren

Drone film Salomons Olsterpad eieren