top of page

Over Salomons Groep

Dronten

Waarom we doen

wat we doen

Vanuit eigen ervaring weten wat het vandaag de dag vraagt om pluimveehouder te zijn. Alleen voor je dieren zorgen is niet meer voldoende; je managet je voer, het klimaat in je stal, je afnemers en leveranciers, personeel en bent verantwoordelijk hygiëne, kwaliteit en goede afvoer van mest en afhankelijk van wet- en regelgeving.   

  

Kracht van innovatie

Door deze inzichten, kennis en ervaring weten we ook waar je tegen aan loopt, wat je je nodig hebt als (pluim)veehouder en welke oplossingen écht helpen. Omdat we gewoonweg houden van de kracht van innovatie ontwikkelen we voor alles waar we tegenaanlopen zelf praktische, resultaatgerichte oplossingen. Of het nu gaat om onze kippen en eieren, de mestbehandeling en handel of stal- en klimaattechnieken.   

Professioneel

Onze oplossingen zijn met onze voeten in de (polder)klei bedacht en ontwikkeld. Nu delen we deze kennis en technieken graag met anderen. We gunnen elke agrarisch ondernemer namelijk een zo professioneel, overzichtelijk en rendabel bedrijf als mogelijk is. Een bedrijf waarin jij volledig in control bent en wat het leven voor ieder mens (en dier) mooier, simpeler en beter maakt.   

PLUIMVEE

BEDRIJVEN

Bij Salomons Groep Dronten zorgen onze kippen elke dag voor verse biologische, vrije uitloop- en scharreleieren voor jou als consument en ei-afnemer. We zijn thuis in de techniek van het drogen van (kippen)mest en compost. Zo haal je als (pluim)veehouder en groencomposteerder een optimaal rendement en resultaat uit je mest en compost. Met onze handel ontzorgen we jou als veehouder als het gaat om het transporteren en verhandelen van je mest. Daarnaast bieden we technieken voor het managen van je agrarische bedrijf. Denk aan belichting en beluchting van stallen voor een optimaal klimaat voor de dieren en systemen die bedrijfsprocessen m.b.t. leveranciers, transport en verkoop transparanter en gemakkelijker maken.   

Salomons Groep Dronten V-vorm blauw-56.p
Salomons Groep Dronten V-vorm Blauw scha
Salomons Groep Dronten pluimvee 62.jpg
Logo pluimveebdrijven_wit.png

Voor jou als consument en zakelijke afnemer zorgen onze leghennen elke dag weer voor de beste scharrel-, vrije uitloop- en biologische eieren. De eieren verkopen we aan jou als lokale inwoner op een aantal verkooppunten in Dronten. Zo heb je altijd verse en lokale eitjes in huis. Voor jou als zakelijke afnemer zijn we een professionele samenwerkingspartner die hygiëne, automatisering en certificering erg belangrijk vindt.   

  

Onze pluimveebedrijven zijn professioneel georganiseerd en uitgerust van de nieuwste technieken. Dit doen we om de kippen een fijn thuis te geven, het onszelf makkelijk te maken en andere (pluim)veehouders te inspireren op dit vlak. Denk aan onze eggharvester, een robot die ons helpt bij het ‘rapen’ van de eieren.    

DIT DOEN WE

Op een praktische, doelgerichte, duurzame en transparante manier zorgen we optimaal voor ons eigen pluimvee. We delen graag expertise, inspiratie, automatisering en technieken op gebied van mest/compostbehandeling, klimaat- en staltechnieken en handel met anderen.   

Dit doen we
Waarom we dit doen
Het team

Het team

Werken bij

Werken bij

Als medewerker bij Salomons Groep Dronten ben je belangrijk voor ons. Jij zorgt er mede voor dat onze dieren goed verzorgd worden of dat klanten ontzorgd worden op gebied van Salomons Techniek en Salomons Handel. We streven ernaar voor elk van onze medewerkers een goede werkgever te zijn door: 

We willen goed voor je zorgen want we voelen ons verant-woordelijk voor jou. Zit jij goed in je vel dan floreren onze bedrijven daar in mee. Korte lijnen, heldere communicatie en nuchterheid zijn daarin key.

Zorg

We geven je de ruimte om te ontwikkelen. Heb je een ambitie? Of wil je graag iets nieuws leren? Kom maar op, letterlijk en figuurlijk ruimte zat om stappen te zetten.

Ontwikkeling

Wij zien capaciteiten en talenten in jou. Die laten we niet onbenut. We zoeken naar een manier waarop jij je capaciteiten kunt inzetten en dagen je uit het beste uit jezelf te halen.

Uitdaging

Wij geloven dat vrijheid leidt tot verantwoordelijkheid. We geven je een hoge mate van vrijheid in hoe je de zaken binnen onze bedrijven oplost. We stimuleren je hierin ook verantwoordelijkheid te pakken. Voor de dieren, processen en eigen functioneren.

Vrijheid

Salomons Groep Dronten 55 Team.jpg

VACATURES

We hebben op dit moment geen vacatures. Zodra er een functie beschikbaar is vind je deze hier. Volg ons op social media om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe vacatures.

bottom of page