top of page
  • Foto van schrijverSalomons Groep Admin

Samenwerking met Rope Solutions: "handige dingen maken voor agrarisch ondernemers"

Bijgewerkt op: 13 okt. 2021

We werken al bijna 20 jaar samen met Rope Solutions. Dé partner als het gaat om de automatisering en software in onze producten. Denk aan alles rondom de aansturing van het mestdroogsysteem en de mestbanden bijvoorbeeld. Robert Salomons en Klaasjan Salomons vertellen over deze samenwerking. Broers én zakenpartners in de agrarische sector, waar ze met een grenzeloze drive handige dingen maken voor agrarisch ondernemers.

Rope Solutions

Rope Solutions van Robert Salomons en Per Cramer, maakt software en hardware voor een optimale bedrijfsvoering voor bedrijven in de handel, transport en de agrarische sector. Met als belangrijkste product TransportPlan; een alles in één pakket voor handel en transport op gebied van administratie, beheer en rapportage, specifiek voor de markt ‘losgestort’.


Daarnaast is er Modulio. Deze software is bijvoorbeeld terug te vinden in alle Salomons-producten rondom mestdrogen maar ook in Lichtplan. Robert: “Dat we voor deze branches werken is niet zomaar. We komen zelf van de boerderij dus weten we hoe het draait. Niet alleen op gebied van bedrijfsvoering maar ook als het gaat om communicatie en mentaliteit. We staan zelf regelmatig met de laarzen in de stront om te kijken of onze software doet wat het moet doen. En hoe het de gebruiker nog beter kan helpen. Super mooi om te doen!”


"We komen zelf van de boerderij dus weten we hoe het draait."

Samenwerken

Veel van de producten die Salomons Groep Dronten en Rope Solutions samen ontwikkelen ontstaan op de Salomons Pluimveebedrijven. Klaasjan: “Ik loop dan tegen iets aan op mijn bedrijven waarvan ik denk ‘dat moet anders en makkelijker kunnen’. Niet alleen bij mij, maar ook bij andere ondernemers. Dan klop ik bij Rope aan.” Robert: “Omdat Klaasjan verstand heeft van de materie en we al zo’n 20 jaar samenwerken, heeft hij vaak ook al een bepaalde oplossing in gedachten. Dit idee houdt hij dan tegen ons aan. Vanuit onze expertise kijken wij dan mee: wat wil je? Wat is mogelijk? Hoe kunnen we het proces nog beter maken? Waar moeten we concessies doen? We testen de oplossing vervolgens op de Salomons Pluimveebedrijven. Als het daar goed werkt kunnen we het ook bij andere klanten gaan implementeren.”


"Als bepaalde software daar goed werkt kunnen we het ook bij andere klanten gaan implementeren.”

Innovatie

Slim innoveren en de dingen beter en makkelijker maken, is wat Klaasjan en Robert verbindt. Klaasjan: “Omdat we al zo’n lange tijd samenwerken hebben we een specialistische kijk op de dingen ontwikkeld.” Robert: “Denk aan Modullio, hét systeem achter het mestdrogingsysteem en de net nieuw ontwikkelde mestbanden-app. Een systeem die de processen gewoon regelt en goed is aan te passen naar de wensen van de gebruiker. Daarnaast is het ook simpel en gebruiksvriendelijk door een toegankelijke interface en app. Uniek, omdat je vaak ziet dat het het een of het ander is. Klaasjan: “En dat is zo mooi aan het op eigen bedrijf ontwikkelen van software en systemen. Je merkt gelijk of het systeem wel of niet werkt en of het voor mij en mijn klant makkelijk te gebruiken is.” Robert: “Waarop Rope dan gelijk kan anticiperen en ontwikkelen om het zo nog beter te maken.”


"Je merkt gelijk of het systeem wel of niet werkt en of het voor mij en mijn klant makkelijk te gebruiken is.”

Meer weten?

Benieuwd naar Rope Solutions? Klik hier. Meer over de benoemde mestbanden-app lees je hier. Meer weten over onze droogsystemen? Klik hier voor mestdroogsystemen en hier voor droogsystemen voor compost. Kunnen we eens met je meedenken? Klik hier.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page