top of page
  • Foto van schrijverSalomons Groep Admin

Verdienen op droge mest

De mestmarkt is volop in beweging! Dit zorgt ervoor dat, zoals het nu lijkt, de prijzen voor gedroogde mest volgend jaar nog weer voordeliger worden dan dit jaar. Onze klant Gert-Jan Lagerweij merkt daar alles van. Gert-Jan: "Ons mestdroogsysteem draait nog steeds erg goed. Door het mestdroogsysteem van Salomons is de kwaliteit van onze gedroogde mest van hoog niveau. Zo goed zelfs dat we verdienen aan mest in plaats van dat we er kosten aan maken.”


Ervaring Gertjan

Vorig jaar rond deze tijd deelde Gert-Jan enthousiast zijn ervaring met het mestdroogsysteem op zijn bedrijf. Gert-Jan: “Voorheen hadden we zonder nadroging zo’n 1200 ton mest per jaar. Dat is nu nog geen 800 ton. Wat een verschil! We hebben de buizen over de vloer inmiddels vol gestraat met klinkers zodat we nu gemakkelijk over de vloer kunnen rijden en niet meer met de verreiker de buizen uit de hoop hoeven trekken. Dat werkt perfect! Als de loods vier keer per jaar leeg is, maken we met de schroevendraaier de beluchting gaatjes weer goed open en dan kunnen we er weer tegen aan.” Lees meer.


^ Gert-Jan in zijn mestloods


Positieve ontwikkeling

De stijging van de prijzen is een positieve ontwikkeling. Op internationaal niveau voor de vraag naar mineralen steeds groter. Dit zorgt voor betere condities voor de afzet. De prijzen van het transport zijn wel hoger, wat een klein gedeelte van het voordeel te niet doet. Gert-Jan heeft ondanks dat zijn investering binnen drie jaar terugverdiend.


Investeer in mestdrogen

Gezien de ontwikkelingen op globaal niveau is het nu hét moment om te investeren in een goed mestdroogsysteem. Benieuwd wat een mestdroogsysteem jou kan opleveren en wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier meer, vul de vrijblijvende mestscan in of zoek contact!

Comments


bottom of page