top of page
  • Foto van schrijverSalomons Groep Admin

Salomons goes Ghana: dit zijn de ontwikkelingen

Bijgewerkt op: 1 dec. 2021

Een paar maanden geleden vertelden we over ons project in Ghana, Salomons Poultry Farms, waarmee we een Ghaneese locatie van Salomons Pluimveebedrijven openen. Het doel? Werkgelegenheid creëren, Ghaneese pluimveehouders op te leiden en een ontwikkel- en efficientieslag te maken als het gaat om eierenproductie in dit mooie Afrikaanse land. Afgelopen maanden stonden in het teken van de voorbereidingen voor het bouwen van deze locatie. Dit hebben we de afgelopen periode gedaan:


Inschatten bouwkosten

We zijn op dit moment zo goed mogelijk aan het inschatten wat de daadwerkelijk bouwkosten van het project worden. In tegenstelling tot Nederlandse aannemers, zijn de lokale aannemers niet goed bij machte om op voorhand uit te rekenen wat de werkelijke kosten zullen zijn. Daar moeten we onze lokale aannemer dus bij helpen. Niet de meest efficiënte manier van werken, wel een belangrijke omdat we met de inzet van lokale bedrijven, de lokale economie supporten.

Wel kiezen we voor een “westerse” inventaris in de stal, een beun met een nestrij van Vencomatic. De aanvoer van voer en water wordt aangeboden en geleverd door

Smits Agro. Ook leveren zij de monteurs om het project daar te gaan plaatsen.


Foto's zijn van het vorige werkbezoek in april

Openen bankrekeningnummer

Bij ondernemen in Ghana hoort ook een Ghanees bankrekeningnummer. Nu denk je misschien dat dat niet zo heel bijzonder is, maar het heeft nogal wat voeten in aarde om die vanuit Nederland daar te openen. Op moment van schrijven lijkt het erop dat nu daadwerkelijk de rekening geopend wordt. Hier zijn we al met al ruim twee maanden mee bezig geweest.


Planning

De planning is om te bouwen tot einde van dit jaar. Dan willen we begin volgend jaar beginnen met het inrichten van de inventaris. In september gaan Klaasjan en Suus weer een week naar Ghana om de voorbereidingen voor de bouw te treffen en uitzet en meetwerkzaamheden uit te voeren. Binnenkort meer over dat avontuur.

Meer weten en kennis delen?

Wil je meer weten of een steentje bijdragen aan dit project? Zoek dan contact. We zoeken pluimveehouders die het leuk vinden om af en toe de locatie in Ghana te bezoeken om daar expertise te delen en advies te geven. Iets voor jou en meer weten? Laat het ons weten.

Via onze nieuwsbrief en social mediakanalen houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page