top of page
  • Foto van schrijverSalomons Groep Admin

Sneller eieren verwerken, meer veiligheid in de stallen

We houden van innovatie. Voor onszelf maar ook om jou als mede agrarisch ondernemer te inspireren en kennis te delen. Op onze foto’s zie je ze regelmatig terug: de eierbanden die elke dag weer duizenden eieren vanuit de stallen naar ons sorteerlokaal brengen. Afgelopen maanden hebben we een flinke efficiëntieslag aangebracht in onze eierverwerking. Ook was ons elektrisch systeem aan vervanging toe. Benieuwd wat en hoe we dit gedaan hebben? Lees verder!


Verbeteren eierbanden aansturing: tijdswinst van een uur!

Afgelopen weken hebben we de aansturing van de eierbanden geëvalueerd en geoptimaliseerd. Met als resultaat bijna een uur tijdswinst per dag en betere aansturing op hoe die eieren uit elke stal bij ons binnenkomen.

Wanneer onze collega nu het proces start, komen de eieren in de juiste volgorde en met genoeg ruimte op de eierketting tussen de verschillende stallen, binnen. We hebben extra zekerheden ingebouwd. Bijvoorbeeld dat de eieren van verschillende stallen nooit in elkaar kunnen overlopen. Eiertellers controleren en sturen de hoeveelheid eieren aan zodat de sorteermachine nu op z’n maximale capaciteit kan verwerken. Hiermee behalen we, samen met het op starten van de stal, een tijdswinst van ruim een uur per dag!


Tekst gaat verder na de foto's

Renovatie elektriciteit

Stalbranden komen regelmatig in het nieuws en geven negatief af op onze branche. De oorzaken liggen uiteen maar vaak komt achterstallig onderhoud m.b.t. elektriciteit uit de bus als oorzaak. Onlangs hebben we, in het kader van de veiligheid van onze leghennen en brandpreventie, besloten om per proces de schakelkasten en bedrading te vervangen met nieuwe relais en aansturing. Waaronder de kasten die onderdeel uitmaken van het eierverzamelingsproces. De kasten zijn, door ons partner Elektro Technisch Buro Van de Beek volledig opnieuw gebouwd en aangesloten en voorzien van nieuwe componenten. Zo gaan we kortsluiting en eventueel brandgevaar tegen en is de installatie weer logisch voor onze installateur.


Tekst gaat verder na de foto's


Andere ontwikkelingen

Naast deze ontwikkelingen, werken we ook hard aan updates m.b.t. onze mestbanden, ontwikkelen we samen met Rope Solutions een mestbanden-app en hebben we in samenwerking met Meggson uit Ede onze eierrobot geoptimaliseerd. Daarover binnenkort meer. Meer weten over de bovenstaande innovaties? We delen graag onze kennis met je. Zoek contact.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page