top of page
  • Foto van schrijverSalomons Groep Admin

Optimalisatie eierrobot samen met Meggson

We houden van innovatie. Voor onszelf maar ook om jou als mede agrarisch ondernemer te inspireren en kennis te delen. Onlangs hebben we in samenwerking met Meggson onze palletiseerrobot vernieuwd. Zo kunnen we met de robot niet alleen de lege trays in de sorteermachine aanvullen, maar lost de robot ook slim de restanten eieren uit verschillende stallen op door het restant tijdelijk even weg te zetten. Later pakt de robot het restant weer op wanneer er weer eieren uit de desbetreffende stal het sorteerlokaal in komen.

Opruimen restanten

Sinds vorig jaar hebben we een nieuwe robot met een grijper die vier (voorheen twee) stapels eieren tegelijkertijd kan oppakken. Afgelopen periode moesten we tijdens het wisselen naar een nieuwe pallet ervoor zorgen dat de robot op vier volle stapels uitkomt. En het restant moesten we altijd van de afpakband halen zodat er geen eieren op de verkeerde pallet terecht kwamen. Sinds kort heeft onze robot een systeem die ook het restant oppakt en op de juiste pallet plaatst. Dus een volgende dag, als er weer eieren gestapeld worden, pakt hij het restant weer van de pallet af, plaatst ze op de sorteermachine zodat deze kan worden aangevuld tot een volle slag van vier stapels.


Zo werkt het

Onderschrift foto's:

  1. Met het wisselen van de stal drukken we op start.

  2. De stapelaar wordt leeggedraaid, waardoor je de nog niet volledige stapel van de band afpakt.

  3. Vervolgens wordt het restant van de volgende stal opgehaald op de palletplaats van de stal die nu aan de beurt is. De pallet wordt gescand en voorzichtig wordt het restant opgehaald.

  4. Deze wordt weer terug geplaatst op de afpakband.

  5. Zo staat de robot weer klaar en te wachten totdat de 4e stapel wordt toegevoegd


Aanvoer lege trays sorteermachine

Een andere handeling die de robot nu uitvoert, is het oppakken van lege trays en het plaatsen op de vulband van de ontnester. Daardoor hoeven we niet meer handmatig de lege trays bij te vullen. Zie in het filmpje hieronder hoe dat werkt.


Resultaat

Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat we nu niet meer losse restpartijtjes om de machine hebben staan. Dat geeft automatisch een opgeruimd sorteerlokaal. Ook scheelt het ons team sjouwen met de losse partijen, lege trays en het continu opruimen van het lokaal. Daarnaast kan onze collega zich nu volledig focussen op het "lezen" van de eieren. Het maakt het werk dus lichter, beter en leuker.

Meggson

Dit hele proces hebben we samen met Meggson ontwikkeld. De innovatie is ook op ons Pluimveeplan aangesloten, zodat er weer automatisch verzendlabels op de pallets komen en de facturatie geautomatiseerd gaat. Lees hier meer over Pluimveeplan.

Andere ontwikkelingen

Naast deze ontwikkelingen, hebben we recent de aansturing van de eierbanden geoptimaliseerd wat wel een uur tijdwinst heeft opgeleverd. Lees daar meer over in dit artikel. Meer weten over de bovenstaande innovaties of wil je eens komen kijken? Zoek contact.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page