top of page
  • hallo5065

Mest zo efficiënt mogelijk van de stal naar de opslag

Dat transportbanden in een mestloods aan veel invloeden onderhevig zijn, weten we bij Salomons als geen ander. Daarom is een degelijk en betrouwbare transportband belangrijk, maar hoe kies je een goede transportband? Wanneer kies je welke band? En hoe zorg je voor een zo efficiënt mogelijke inrichting van de stal naar de opslag? We helpen je graag!

Compleet advies met tekeningen

Bij Salomons Techniek kunnen we bij nieuwbouw, verbouw of renovatie veel meer voor je betekenen dan het plaatsen van de mestdrooginstallatie. Wij denken graag met je mee hoe je het makkelijkste de mest vanuit de kippenstal richting de opslag kan krijgen. Samen met onze partner Konings krijg je een compleet advies voor de meest efficiënte inrichting met duidelijke tekeningen van het systeem.


De juiste transportband

Zodra je de inrichting duidelijk hebt, kies je de juiste transportband. We lichten de verschillende transportbanden uit met ieder zijn voordelen:

  • Vlakke band Je kunt kiezen voor een vlakke band. Een groot voordeel hiervan is de lage hoogte van het frame.

  • Floorbeld Een andere optie is de floorbeld. Dit is een pcv-band zonder frame, met alleen een kop- en eindstuk. Zo houd je ruimte achter in de stal.

  • Trogbanden Trogbanden hebben zelf een lage rolweerstand en maken een grote overspanning mogelijk.

  • Mestafschuifband Door de verspreiders aan de afschuifwagen creëer je een optimale en evenredige verspreiding van de mest in de opslag.

  • Roterende verdeler Een vierkante opslag? Dan is de roterende verdeler geschikt! De verdeler zorgt voor een optimale vulling van het vloeroppervlakte, door in de hoeken automatisch de mest verder weg te strooien.

We zijn dealer voor Midden-Nederland voor Konings Transportbanden. Wil je uitgebreider advies ontvangen of transportbanden aanschaffen? Neem contact met ons op.

144 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page