top of page
  • Foto van schrijverSalomons Groep Admin

Kijkje in de keuken: project Kootwijkerbroek

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021

We zijn bezig met veel mooie projecten door heel Nederland (en ook buiten de landsgrenzen). Elk project is weer anders en uniek, met z'n eigen succesfactoren en uitdagingen. Bijvoorbeeld dit project in Kootwijkerbroek. Lees verder onder de foto's.


Wat

Updaten bestaande mestopslag met mestdroogsysteem, mestafschuifband en het plaatsen van rotoren voor mestverspreiding.

Wie

Salomons Techniek + Elektro Technisch Buro Gert van de Beek

Waar

Kootwijkerbroek

Waarom

Deze locatie is recentelijk in gebruik genomen door Het Anker BV. Er was door de vorige eigenaar wel geprobeerd om op zijn eigen manier de mest droger te krijgen. De uitkomst van deze installatie was dat de mest nog steeds niet droog genoeg werd. Ook de verdeling van de mest in de loods liet de wensen over.

Aanpak

In overleg met Het Anker is besloten om de oude installatie weg te halen en daar een installatie van Salomons Techniek te plaatsen. Dit met de juiste capaciteit en berekeningen passend bij de formules die wij hanteren voor het optimaal mestdrogen. Ook hebben we de mestafschuifband in de nok geüpgraded, waarbij er rotoren zijn geplaatst die de mest breder verspreiden over de droogvloer. Dit verbetert duidelijk het droogeffect. Al deze aanpassingen zijn uiteindelijk aangesloten door ETB Gert van de Beek. Salomons Techniek heeft met dit installatiebedrijf al jaren een goede samenwerking wanneer het gaat om het plaatsen of aanpassen van bestaande mestbanden en het installeren van de mestdrooginstallaties.

Babet Jurrema, locatieleider bij Het Anker over het proces:

“Wat een verschil dat mestdroogsysteem van Salomons. Voorheen was ik elke dag bezig met de mest, nu nog maar één keer in de twee, drie dagen. De helft dus!


In het begin was het nog zoeken naar de juiste verdeling over de droogvloer. Toen kwam Klaasjan even langs en nu staan de rotoren beter afgesteld en zijn er nog vier buizen extra bijgekomen. De resultaten die ik nu al zie is dat de mest veel droger is dan de oude droogvloer (niet van Salomons). De broei is anders; de mest is witter binnen in. De laag is nu dunner, het droogt sneller en beter. Dit systeem haalt frisse lucht van buiten wat erg goed werkt.

Ik heb de samenwerking als heel positief ervaren. Klaasjan is heel duidelijk, vertelt hoe het zit en daar kan je echt van op aan. Je merkt dat hij veel ervaring heeft. Ze hebben de zaken snel in zicht en denken direct in oplossingen. Dat maakt ze uniek én dat maakt ook echt het verschil.”

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page