top of page
  • Foto van schrijverSalomons Groep Admin

2022: Turbulent mét mooie ontwikkelingen

Bijgewerkt op: 23 dec. 2022

Het jaar 2022 is voorbij gevlogen. Nu, aan het einde het jaar, kijken we graag met je terug op het afgelopen jaar. Het was een turbulent jaar met gelukkig ook veel mooie ontwikkelingen.


Turbulent jaar

De extreem gestegen voerprijzen hebben bij ons de marges afgelopen jaar enorm onder druk gezet. Gelukkig laten de voerprijzen op dit moment weer een dalende tendens zien. Ook is er door de vogelgriep wereldwijd een te kort aan eieren waardoor de prijzen explosief zijn gestegen.


In de top 25 in Europa

We zijn trots op ons team van medewerkers. Dagelijks zetten zij zich 100% in om elke dag weer zo goed mogelijk voor onze hennen te zorgen. Die toewijding heeft er toe geleid dat we op dit moment in de top 25 van Europa meedraaien als het gaat om de productiegetallen en technische resultaten. Daar zijn we best trots op!


Betere positie in verkoop eieren

We hebben ervoor gekozen de verkoop van onze eieren onder te brengen bij de Unie Pluimveeproducenten. UPP zorgt voor een betere positie van ons pluimveebedrijf in heel de keten van productie tot op tafel bij de consument. In de UPP verenigen we ons als pluimveehouders en zo creëren en verkrijgen we zelf een betere verkooppositie. De verkoper van UPP heeft voor ons een andere afnemer gevonden die ons een beter aanbod heeft gedaan dan onze huidige eierafnemer. Direct al een mooi resultaat.


Tekst gaat verder na foto's.


Salomons Poultry Farms Ghana in bedrijf

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat we ook in Ghana flinke meters hebben gemaakt. De bouw van de Salomons Poultry Farm is afgerond. Inmiddels zitten de 9 weken oude hennen in de stal. Dankzij onze lokale manager verloopt het proces daar tot nu toe erg goed. Lees hier de hele update.


Tipje van de sluier voor 2023

Wij zitten nooit stil en we blijven ontwikkelen. We lichten alvast een tipje van de sluier op van onze plannen voor komend jaar.


Vervangen oude stal

Komend jaar zijn we van plan onze oudste stal te gaan vervangen. De stal is 45 jaar oud en het is hoog tijd voor iets nieuws.


Energieneutraal label eieren

Samen met een aantal collega pluimveehouders onderzoeken we of we in de nabije toekomst onze eieren onder een energie neutraal label (of C02 neutrale wijze) kunnen gaan vermarkten naar de retail. Dit alles is nog in de verkennende fase, maar zeker na de laatste berichten vanuit het klimaatfonds zien we mogelijkheden voor deze stap. Wordt vervolgd!


Tot slot wensen we jou als onze trouwe lezer, klant, volger, partner, mede-ondernemer, familie of vriend fijne feestdagen toe en een gezond en voorspoedig 2023!

140 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page